2022r. I kwartał - jakość handlowa koncentratów deserów i koncentratów obiadowych drugich dań w proszku
W I kwartale 2022 roku Inspekcja Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych w Olsztynie przeprowadziła kontrolę jakości handlowej koncentratów deserów i koncentratów obiadowych drugich dań w proszku. Objęto nią 2 placówki detaliczne oraz 1 zakład produkcyjny z województwa warmińsko-mazurskiego.
Cechy organoleptyczne
W zakresie cech organoleptycznych dokonano oceny 4 partie koncentratów deserów i koncentratów obiadowych drugich dań w proszku. Nie stwierdzono nieprawidłowości.
Parametry fizykochemiczne
Parametry fizykochemiczne skontrolowano w 4 partiach koncentratów deserów i koncentratów obiadowych drugich dań w proszku. W wyniku przeprowadzonych badań laboratoryjnych nie stwierdzono nieprawidłowości.
Oznakowanie
W toku kontroli dokonano weryfikacji prawidłowości oznakowanie 6 partii koncentratów deserów i koncentratów obiadowych drugich dań w proszku. Nie stwierdzono nieprawidłowości.
- Ostatnia modyfikacja:
- 17.10.2022 12:50 Andrzej Giżyński
- Pierwsza publikacja:
- 17.10.2022 12:50 Andrzej Giżyński