Aktualny wykaz specjalizacji
Wykaz specjalizacji obowiązujących zgodnie z Instrukcją Głównego Inspektora Jakości Handlowej Artykułów Rolno - Spożywczych w sprawie działań IJHAR-S w zakresie przeprowadzania egzaminów na rzeczoznawców i nadzorowania ich działalności
Lp. | Nazwa specjalizacji |
---|---|
1 | Mięso i jego przetwory |
2 | Klasyfikacja tusz wieprzowych w systemie EUROP |
3 | Klasyfikacja tusz wołowych w systemie EUROP |
4 | Drób i jego przetwory |
4a | Jaja i ich przetwory |
6 | Dziczyzna i jej przetwory |
7 | Ryby i ich przetwory |
8 | Mleko i jego przetwory |
9 | Ziarno zbóż, nasiona roślin strączkowych i ich przetwory |
10 | Nasiona roślin oleistych |
11 | Oleje i tłuszcze roślinne |
11a | Tłuszcze zwierzęce |
12 | Buraki cukrowe i ich przetwory |
13 | Owoce i warzywa świeże |
14 | Owoce i warzywa przetworzone |
15 | Kwiaty cięte i doniczkowe |
16 | Koncentraty spożywcze |
16a | Miód i inne produkty pszczele |
16b | Ziarno kakaowe i jego przetwory |
17 | Zioła i przyprawy |
18 | Piwo i surowce browarnicze |
19 | Wyroby winiarskie |
20 | Kawa i herbata |
21 | Chmiel i produkty chmielowe |
22 | Produkty przemysłu ziemniaczanego |
23 | Napoje spirytusowe |
24 | Napoje bezalkoholowe |
25 | Wyroby garmażeryjne |
26 | Wyroby piekarskie |
27 | Wyroby ciastkarskie |
28 | Wyroby cukiernicze |
29 | Dodatki spożywcze |
Informacje o publikacji dokumentu
- Ostatnia modyfikacja:
- 23.09.2021 08:05 Andrzej Giżyński
- Pierwsza publikacja:
- 23.09.2021 08:05 Andrzej Giżyński