Konferencja pn. „Produkcja Żywności Wysokiej Jakości na Warmii i Mazurach – kreowanie marki, nowe rozwiązania, dobre praktyki”
21.11.2024
W dniach 20-21 listopada 2024 r. w Lidzbarku Warmińskim odbyła się konferencja pn. „Produkcja Żywności Wysokiej Jakości na Warmii i Mazurach – kreowanie marki, nowe rozwiązania, dobre praktyki” zorganizowana przez Samorząd Województwa Warmińsko-Mazurskiego, skierowana do producentów i przetwórców żywności lokalnej, naturalnej, tradycyjnej, regionalnej i ekologicznej oraz restauratorów z terenu województwa warmińsko-mazurskiego w tym członków Sieci Dziedzictwo Kulinarne Warmia Mazury.
Dwudniowego spotkania miało na celu m.in. wymianę doświadczeń, informacji o skutecznym marketingu, przedstawienie możliwości pozyskiwania dofinansowania przez przedsiębiorstwa branży spożywczej. Celem spotkania była również promocja marki województwa, jaką jest sieć „Dziedzictwo Kulinarne Warmia Mazury“. W trackie konferencji wręczono certyfikaty nowoprzyjętym członkom Sieci „Dziedzictwo Kulinarne Warmia Mazury”.
Wśród wielu ciekawych zagadnień omawianych podczas konferencji znalazł się również wykład Pani Katarzyny Iwaniszczuk Kierownika Wydziału Kontroli WIJHARS w Olsztynie pt. „Marketing w oznakowaniu środków spożywczych”. Prelegentka podczas wystąpienia omówiła dozwolone techniki marketingowe w znakowaniu żywności, zwróciła również uwagę na praktyki niedozwolone, które mogą wprowadzać konsumentów w błąd.
Serdecznie dziękujemy za zaproszenie na konferencje oraz możliwość podzielenia się wiedzą oraz doświadczeniem.
Zdjęcia (1)
- Ostatnia modyfikacja:
- 23.11.2024 09:58 Andrzej Giżyński
- Pierwsza publikacja:
- 23.11.2024 09:58 Andrzej Giżyński