W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

Konferencja pn. „Produkcja Żywności Wysokiej Jakości na Warmii i Mazurach – kreowanie marki, nowe rozwiązania, dobre praktyki”

21.11.2024

Pani Katarzyny Iwaniszczuk Kierownika Wydziału Kontroli WIJHARS w Olsztynie w takcie wygłaszania prelekcji

W dniach 20-21 listopada 2024 r. w Lidzbarku Warmińskim odbyła się konferencja pn. „Produkcja Żywności Wysokiej Jakości na Warmii i Mazurach – kreowanie marki, nowe rozwiązania, dobre praktyki” zorganizowana przez Samorząd Województwa Warmińsko-Mazurskiego, skierowana do producentów i przetwórców żywności lokalnej, naturalnej, tradycyjnej, regionalnej i ekologicznej oraz restauratorów z terenu województwa warmińsko-mazurskiego w tym członków Sieci Dziedzictwo Kulinarne Warmia Mazury.

Dwudniowego spotkania miało na celu m.in. wymianę doświadczeń, informacji o skutecznym marketingu, przedstawienie możliwości pozyskiwania dofinansowania przez przedsiębiorstwa branży spożywczej. Celem spotkania była również promocja marki województwa, jaką jest sieć „Dziedzictwo Kulinarne Warmia Mazury“. W trackie konferencji wręczono certyfikaty nowoprzyjętym członkom Sieci „Dziedzictwo Kulinarne Warmia Mazury”.

Wśród wielu ciekawych zagadnień omawianych podczas konferencji znalazł się również wykład Pani Katarzyny Iwaniszczuk Kierownika Wydziału Kontroli WIJHARS w Olsztynie pt. „Marketing w oznakowaniu środków spożywczych”. Prelegentka podczas wystąpienia omówiła dozwolone techniki marketingowe w znakowaniu żywności, zwróciła również uwagę na praktyki niedozwolone, które mogą wprowadzać konsumentów w błąd.

Serdecznie dziękujemy za zaproszenie na konferencje oraz możliwość podzielenia się wiedzą oraz doświadczeniem.

Zdjęcia (1)

Informacje o publikacji dokumentu
Ostatnia modyfikacja:
23.11.2024 09:58 Andrzej Giżyński
Pierwsza publikacja:
23.11.2024 09:58 Andrzej Giżyński
{"register":{"columns":[]}}