„Ocena autentyczności i zafałszowań żywności” - spotkanie ze studentami Wydziału Nauk o Żywności UWM w Olsztynie
22.04.2024
W ramach współpracy Wojewódzkiego Inspektoratu Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych w Olsztynie z Uniwersytetem Warmińsko – Mazurskim w Olsztynie dnia 22 kwietnia 2024 r w siedzibie tut. Inspektoratu gościliśmy studentów trzeciego roku studiów stacjonarnych kierunku Bezpieczeństwo i Certyfikacja Żywności na Wydziale Nauk o Żywności.
Wizyta studentów związana była z realizacją przedmiotu „Ocena autentyczności i zafałszowań żywności” i miała na celu przybliżenie słuchaczom zasad prowadzenia kontroli artykułów rolno-spożywczych, pojęcia produktu zafałszowanego, oszustwa żywnościowego oraz narzędzi wykorzystywanych do wykrywania fałszerstw żywności. Tut. Inspektorat ze szczególną przyjemnością i satysfakcją podejmuje współpracę z Wydziałem Nauk o Żywności UWM w celu wzbogacenia procesu dydaktycznego na rzecz kształconej przyszłej kadry sprawującej nadzór nad bezpieczeństwem żywności.
- Ostatnia modyfikacja:
- 23.04.2024 14:55 Andrzej Giżyński
- Pierwsza publikacja:
- 23.04.2024 14:55 Andrzej Giżyński