W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

Spotkanie ze studentami Wydziału Nauk o Żywności UWM w Olsztynie

03.12.2024

Pracownik Wojewódzkiego Inspektoratu Jakości Handlowej Artykułów Rolno - Spożywczych w Olsztynie podczas prelekcji dotyczącej jakości handlowej przetworów mleczarskich

„Jakość handlowa artykułów rolno – spożywczych – przetwory mleczarskie. Informacje dla konsumentów” – taki był temat wystąpienia Pani Moniki Wardyn – Głównego Specjalisty WIJHARS w Olsztynie, która w dniu 3 grudnia 2024 r. na zaproszenie Kierownika Katedry dr hab. inż., Pani Justyny Żulewskiej, prof. UWM Wydziału Nauki o Żywności Katedry Mleczarstwa i Zarządzania Jakością UWM w Olsztynie, miała przyjemność gościć z prelekcją u studentów.

W trakcie prelekcji z obszaru jakości  handlowej podkreślono szczególną wagę przekazywania prawdziwych i wiarygodnych informacji opisujących produkty mleczarskie, tak aby zapewnić ochronę interesów ekonomicznych konsumentów, a także zapewnić uczciwą konkurencję wśród producentów żywności.

W dalszej części spotkania przybliżono także wiedzę o kompetencjach państwowych instytucji nadzorujących żywność na terenie RP, ze szczególnym uwzględnieniem zadań realizowanych przez IJHARS.

Na koniec na ręce przedstawiciela WIJHARS w Olsztynie złożono pisemne podziękowania za zaangażowanie i profesjonalne wsparcie procesu kształcenia studentów.

Zdjęcia (2)

Informacje o publikacji dokumentu
Ostatnia modyfikacja:
04.12.2024 15:26 Andrzej Giżyński
Pierwsza publikacja:
04.12.2024 15:26 Andrzej Giżyński
{"register":{"columns":[]}}