Spotkanie ze studentami Wydziału Nauk o Żywności UWM w Olsztynie
03.12.2024
„Jakość handlowa artykułów rolno – spożywczych – przetwory mleczarskie. Informacje dla konsumentów” – taki był temat wystąpienia Pani Moniki Wardyn – Głównego Specjalisty WIJHARS w Olsztynie, która w dniu 3 grudnia 2024 r. na zaproszenie Kierownika Katedry dr hab. inż., Pani Justyny Żulewskiej, prof. UWM Wydziału Nauki o Żywności Katedry Mleczarstwa i Zarządzania Jakością UWM w Olsztynie, miała przyjemność gościć z prelekcją u studentów.
W trakcie prelekcji z obszaru jakości handlowej podkreślono szczególną wagę przekazywania prawdziwych i wiarygodnych informacji opisujących produkty mleczarskie, tak aby zapewnić ochronę interesów ekonomicznych konsumentów, a także zapewnić uczciwą konkurencję wśród producentów żywności.
W dalszej części spotkania przybliżono także wiedzę o kompetencjach państwowych instytucji nadzorujących żywność na terenie RP, ze szczególnym uwzględnieniem zadań realizowanych przez IJHARS.
Na koniec na ręce przedstawiciela WIJHARS w Olsztynie złożono pisemne podziękowania za zaangażowanie i profesjonalne wsparcie procesu kształcenia studentów.
Zdjęcia (2)
- Ostatnia modyfikacja:
- 04.12.2024 15:26 Andrzej Giżyński
- Pierwsza publikacja:
- 04.12.2024 15:26 Andrzej Giżyński