Targi żywności regionalnej, naturalnej i tradycyjnej. Dziedzictwo Kulinarne Warmii i Mazur
16.06.2024
W dniach 15 – 16 czerwca odbyły się „Targi żywności regionalnej, naturalnej i tradycyjnej. Dziedzictwo Kulinarne Warmii i Mazur”, zorganizowane przez Samorząd Województwa Warmińsko – Mazurskiego oraz Miasto Olsztyn. Przez dwa dni na olsztyńskiej starówce można było m.in. odwiedzić kiermasze produktów regionalnych, wziąć udział w różnych konkursach czy uczestniczyć w pokazach kulinarnych. Gościem specjalnym wydarzenia był Karol Okrasa, który na żywo dał popis swoich kulinarnych umiejętności.
W wydarzeniu uczestniczył również Warmińsko – Mazurski Wojewódzki Inspektor Jakości Handlowej Artykułów Rolno – Spożywczych – Ryszard Piórkowski wraz z pracownikiem WIJHARS w Olsztynie należącym do zespołu opiniodawczo-doradczego sieci "Dziedzictwo Kulinarne Warmii i Mazur ".
WIJHARS w Olsztynie z niezwykłą przyjemność uczestniczy w wydarzeniach mających na celu promowanie regionalnej i tradycyjnej żywności.
Zdjęcia (5)
- Ostatnia modyfikacja:
- 17.06.2024 15:24 Andrzej Giżyński
- Pierwsza publikacja:
- 17.06.2024 15:24 Andrzej Giżyński