W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

Międzynarodowy Dzień Bezpieczeństwa Żywności

7 czerwca 2021 roku po raz trzeci obchodzimy Międzynarodowy Dzień Bezpieczeństwa Żywności ustanowiony w 2018 roku, na podstawie rezolucji Zgromadzenia Ogólnego Narodów Zjednoczonych, z inicjatywy Komisji Kodeksu Żywnościowego FAO/WHO. Międzynarodowy Dzień Bezpieczeństwa Żywności ma na celu podnoszenie świadomości i promowanie właściwych działań w obszarze bezpieczeństwa żywności.

dzień_żywności

Oficjalnym hasłem tegorocznej edycji jest: „Safe food now for a healthy tomorrow

Na stronie Międzynarodowego Dnia Bezpieczeństwa Żywności oraz twitterze Kodeksu Żywnościowego został zamieszczony film promujący obchody Międzynarodowego Dnia Bezpieczeństwa Żywności 2021, który zawiera odniesienia do najnowszych informacji, które zostały zaprezentowane przez przedstawicieli Organizacji do spraw Wyżywienia i Rolnictwa ONZ (FAO), Światowej Organizacji Zdrowia (WHO) oraz sekretariatów Komisji Kodeksu Żywnościowego i Międzynarodowej Sieci Organów do spraw Bezpieczeństwa Żywności. Do udziału w wydarzeniu zostali zaproszeni goście z całego świata, którzy przedstawili argumenty za tym, dlaczego bezpieczeństwo żywności jest sprawą nas wszystkich.

Zachęcamy do śledzenia ww. strony Międzynarodowego Dnia Bezpieczeństwa Żywności, na której FAO zamieszcza wiele ciekawych informacji dotyczących bezpieczeństwa żywności a także samej kampanii oraz materiały promocyjne. Znajdują się tam również informacje na temat wydarzeń, które towarzyszą obchodom Międzynarodowego Dnia Bezpieczeństwa Żywności 2021.

Wideo

{"register":{"columns":[]}}