W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.

Informacja dla producentów kiełków i nasion do kiełkowania

W dniu 8 lipca 2017 r. został opublikowany poradnik Europejskiego Stowarzyszenia ds. Skiełkowanych Nasion Przewodnik ESSA w zakresie higieny produkcji kiełków i nasion do kiełkowania (2017/C 220/03), który obejmuje minimalne wymogi w zakresie produkcji kiełków w UE. Celem tego poradnika jest zapewnienie wyczerpujących instrukcji dotyczących praktyk w zakresie higieny do celów bezpiecznej produkcji kiełków i nasion do kiełkowania oraz udostępnienie tych informacji producentom kiełków w państwach europejskich i innych krajach.

Materiały

Przewodnik ESSA w zakresie higieny produkcji kiełków i nasion do kiełkowania (2017/C 220/03)
Przewodnik​_ESSA​_w​_zakresie​_higieny​_produkcji​_kiełków​_i​_nasion​_do​_kiełkowania.pdf 0.76MB
{"register":{"columns":[]}}