W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.

Badania materiałów i wyrobów do kontaktu z żywnością

Szczegółowy wykaz badań wraz z metodami dostępny jest w "Wykazie działalności laboratoryjnej" dostępnej w zakładce „Badania laboratoryjne”.

Zakres badań:

  • Analiza sensoryczna – zapach i smak przekazywany przy bezpośrednim kontakcie
  • Migracja globalna do płynów modelowych - tworzywa sztuczne
  • Powierzchnie krzemianowe wyrobów ceramicznych i ich obrzeża przeznaczonych do kontaktu z żywnością – migracja metali: kadmu i ołowiu
  • Powierzchnie krzemianowe wyrobów innych niż ceramiczne i ich obrzeża przeznaczone do kontaktu z żywnością – migracja metali: kadmu i ołowiu
  • Migracja formaldehydu do kwasu octowego z tworzyw sztucznych melaminowo – formaldehydowych

Przyjmowanie próbek:

Laboratorium przyjmuje próbki do badań żywności od poniedziałku do piątku w godzinach: 7.30-13.00 w Punkcie Przyjmowania Próbek i Obsługi Klienta pokój 219 A

Telefon: 81 533 41 42

Realizacja badań od klienta zewnętrznego:

  • złożyć zlecenie ( pismo) na wykonanie badań żywności osobiście, listownie, e-mailem ze wskazaniem nazwy i adresu firmy lub imienia i nazwiska, NIP, osoby do kontaktu, telefonu / e-mail , zakresu badań do wykonania oraz celu badania;
  • podpisać umowę/ zlecenie po uzgodnieniu szczegółowych warunków w tym terminu dostarczenia próbek do laboratorium;

Za wykonane badanie wystawiana jest faktura VAT zgodnie z aktualnym cennikiem dostępnym do wglądu w Punkcie Przyjmowania Próbek i Obsługi Klienta.

W Punkcie Przyjmowania Próbek i Obsługi Klienta przeglądowi podlega:

  • cel badania
  • zakres badań w zależności od potrzeb klienta
  • metody badawcze
  • sposób pobierania i dostarczania próbek
  • termin realizacji badania
  • sposób przekazywania wyników badań
{"register":{"columns":[]}}