Ostrzeżenia, Komunikaty i Meldunki
-
10.04.2025 WSSE we WrocławiuOstrzeżenie publiczne dotyczące wyrobu do kontaktu z żywnością: Migracja pierwszorzędowych amin aromatycznych z chochli do zupy
-
25.03.2025 WSSE we WrocławiuUwaga na tzw. nowe narkotyki
-
24.03.2025 WSSE we WrocławiuOstrzeżenie publiczne dotyczące żywności: Wykrycie obecności bakterii Salmonella w jednej partii sezamu łuskanego
-
03.03.2025 WSSE we WrocławiuOstrzeżenie publiczne dotyczące kosmetyków: przekroczone limity mikrobiologiczne w kremie
-
26.02.2025 WSSE we WrocławiuOstrzeżenie publiczne dotyczące żywności: Dobrowolne wycofanie partii precli w czekoladzie
-
26.02.2025 WSSE WrocławOstrzeżenie publiczne Stwierdzenie przekroczenie najwyższych dopuszczalnych poziomów pozostałości pestycydów w partii marynowanych liści winogronowych, pochodzących z Armenii
-
26.02.2025 WSSE we WrocławiuOstrzeżenie publiczne dotyczące żywności. Obecność sulfonamidów w miodzie nektarowym lipowym
-
26.02.2025 WSSE we WrocławiuOstrzeżenie publiczne dotyczące żywności. Wykrycie obecności Escherichia coli produkującej toksynę Shiga (STEC) w mące pszennej
-
06.02.2025 WSSE we WrocławiuAktualizacja ostrzeżenia publicznego z dnia 28.11.2024 - Ciało obce w odżywce białkowej
-
29.01.2025 WSSE we WrocławiuOstrzeżenie publiczne dotyczące żywności: Wykrycie obecności bakterii Salmonella spp. na powierzchni skorupek jaj