Materiały archiwalne
-
COVID-19 i bezpieczeństwo żywności – wytyczne dla przedsiębiorstw sektora spożywczego
-
Wytyczne WHO dla przedsiębiorców spożywczych w zakresie COVID-19
-
Wytyczne MRiRW i GIS dla producentów rolnych zatrudniających cudzoziemców przy pracach sezonowych w związku z rozprzestrzenianiem się wirusa SARS COV-2 Warszawa, 25.05.2020 r. – aktualizacja
-
Procedury postępowania w zakładach przemysłowych na wypadek potwierdzenia lub podejrzenia zakażenia SARS-CoV-2 u pracowników zakładu produkcyjnego branży spożywczej, a także pracowników obiektów logistycznych
-
Q&A dotyczące żywności i koronawirusa – aktualizacja 25 czerwca 2020 r.
-
Pytania i odpowiedzi w zakresie bezpieczeństwa żywności i Covid-19
-
Targowiska, bazary, na których sprzedawana jest żywność – zalecane działania zapobiegające zagrożeniu epidemiologicznemu COVID- 19 (koronawirus)
-
Zagrożenie COVID-19 – informacja dla rolników, plantatorów
-
Komunikat Głównego Inspektora Sanitarnego dot. bezpieczeństwa wody przeznaczonej do spożycia przez ludzi w odniesieniu do wirusa SARS-CoV-2