W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

Podkast EFSA „Nauka w jadłospisie” („Science in the menu”)

15.12.2023

Close up of gold professional microphone in recording studio with laptop in background, copy space

Pragniemy poinformować Państwa o Podkaście EFSA: „Nauka w jadłospisie” (ang. „Science in the menu”). Podkast ma na celu popularyzację prac EFSA dotyczących oceny ryzyka stwarzanego przez wszystkie tego typu zanieczyszczenia i przedstawianie decydentom lub konsumentom zaleceń dotyczących sposobów ograniczania ryzyka.

EFSA opublikowała niedawno swój odcinek 12: Degustacje substancji toksycznych: zanieczyszczenia w żywności – ze szczególnym uwzględnieniem substancji zanieczyszczających żywność. Więcej informacji znajduje się pod linkiem.

EFSA opublikowała w ostatnim czasie także inne odcinki:

Odcinek 8 – ASF: wirus, na który nie ma lekarstwa ani szczepionki

Odcinek 9 – Nie bądź odwodniony (Thirsty work)

Odcinek 10 – Od laboratorium do stołu

Odcinek 11 – Sprawy materialne (tworzywa sztuczne, metal, szkło i ceramika) w żywności.

Zachęcamy do odsłuchania odcinków podkastu EFSA, dostępnych na stronie internetowej EFSA tutaj.  Wszystkie odcinki podcastu EFSA są także dostępne na:

Spotify 

Google Podcasts 

Apple Podcasts 

YouTube Music 

 

{"register":{"columns":[]}}