Spotkanie na temat dodatków do żywności organizowane przez EFSA (Info Session: (Re-)Evaluating Food Additives)
12.02.2024
Zapraszamy do wzięcia udziału w organizowanym przez EFSA spotkaniu na temat dodatków do żywności, które odbędzie się w Parmie w dniach 19-20 marca 2024 r. Wydarzenie będzie również transmitowane online.
Spotkanie jest przeznaczone dla wszystkich podmiotów zainteresowanych zagadnieniami dotyczącymi substancji dodatkowych stosowanych w środkach spożywczych. Podczas dyskusji zostaną podsumowane dotychczasowe prace Panelu ekspertów EFSA ds. dodatków do żywności i środków aromatyzujących (FAF). Dyskusja będzie także podstawą do aktualizacji wiedzy pomocnej w przyszłych ocenach substancji dodatkowych oraz do przeglądu dedykowanych im wytycznych.
Termin rejestracji w wydarzeniu (uczestnictwo na miejscu) upływa 20 lutego 2024 r.
W przypadku uczestnictwa online rejestracja nie jest konieczna.
Udział w wydarzeniu jest bezpłatny.
Szczegółowe informacje, wstępny program oraz link do rejestracji znajdują się na stronie internetowej EFSA.