Zapraszamy do letniej szkoły EFSA: . „Kształtujemy przyszłość systemów żywnościowych: dzisiejsze zastosowania i dalsze perspektywy sztucznej inteligencji”
10.06.2024
Polski Punkt Koordynacyjny EFSA zachęca do uczestnictwa w szkole letniej, która w tym roku odbędzie się pt. „Kształtujemy przyszłość systemów żywnościowych: dzisiejsze zastosowania i dalsze perspektywy sztucznej inteligencji”.
Wydarzenie odbędzie się w dniach 23-25 września 2024 r. w formie online. Jest organizowane przez Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności, we współpracy z Uniwersytetem w Parmie oraz Catholic University Sacro Cuore of Piacenza .
Szkoła letnia jest organizowana przede wszystkim dla osób rozpoczynających karierę naukową, ale także dla pracowników akademickich oraz przedstawicieli instytucji publicznych, organizacji pozarządowych i agencji europejskich.
Podczas tego trzydniowego spotkania uczestnicy będą mieli możliwość zapoznania się z różnymi aspektami związanymi z wykorzystaniem sztucznej inteligencji w sektorze spożywczym oraz możliwościami jej potencjalnego zastosowania w zrównoważonym systemie żywnościowym, jak również zagadnieniami dotyczącymi bezpieczeństwa żywności i oceny ryzyka.
Na wydarzenie można zarejestrować się do 28 czerwca. Udział w szkole letniej jest bezpłatny.
Szczegółowe informacje na temat wydarzenia oraz program znajdują się na stronie internetowej EFSA.