W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

Zapraszamy do letniej szkoły EFSA: . „Kształtujemy przyszłość systemów żywnościowych: dzisiejsze zastosowania i dalsze perspektywy sztucznej inteligencji”

10.06.2024

Zdjęcie z tyłu kobiety z notatnikiem, spoglądającej na komputer, na którym jest prowadzona wideokonferencja.

Polski Punkt Koordynacyjny EFSA zachęca do uczestnictwa w szkole letniej, która w tym roku odbędzie się pt. „Kształtujemy przyszłość systemów żywnościowych: dzisiejsze zastosowania i dalsze perspektywy sztucznej inteligencji”.

Wydarzenie  odbędzie się w dniach 23-25 września 2024 r. w formie online. Jest organizowane przez Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności, we współpracy z Uniwersytetem w Parmie oraz Catholic University Sacro Cuore of Piacenza .

Szkoła letnia  jest organizowana przede wszystkim dla osób rozpoczynających karierę naukową, ale także dla pracowników akademickich oraz przedstawicieli instytucji publicznych, organizacji pozarządowych i agencji europejskich.

Podczas tego trzydniowego spotkania uczestnicy będą mieli możliwość zapoznania się z różnymi aspektami związanymi z wykorzystaniem sztucznej inteligencji w sektorze spożywczym oraz możliwościami jej potencjalnego zastosowania w zrównoważonym systemie żywnościowym, jak również zagadnieniami dotyczącymi bezpieczeństwa żywności i oceny ryzyka.

Na wydarzenie można zarejestrować się do 28 czerwca. Udział w szkole letniej jest bezpłatny.

Szczegółowe informacje na temat wydarzenia oraz program znajdują się na stronie internetowej EFSA.

{"register":{"columns":[]}}