W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

Przegląd Zarządzania w Laboratorium GIJHARS w Poznaniu

29.05.2024

Zespół Laboratorium GIJHARS

W dniu 27 maja 2024 r. odbył się kolejny laboratoryjny przegląd zarządzania.

W przeglądzie Laboratorium GIJHARS w Poznaniu uczestniczyła Agnieszka Sudoł, Zastępca Głównego Inspektora JHARS wraz z pełnomocnikami ds. systemu zarządzania oraz koordynacji laboratoriów. Cykliczne, coroczne przeglądy są istotnym elementem sytemu zarzadzania, potwierdzającym skuteczność jego funkcjonowania i przydatność.

W Laboratorium w Poznaniu badane są m.in.:

•          mięso drobiowe

•          soki i nektary

•          cukier

•          piwo

•          wino

•          fermentowane napoje winiarskie

•          wyroby spirytusowe

Laboratorium w Poznaniu wykonuje również badania mikrobiologiczne oraz stosunku izotopów stabilnych węgla.

Obecnie baza laboratoryjna #IJHARS to 7 nowoczesnych, wysoko wyspecjalizowanych i doskonale wyposażonych jednostek badawczych, które swoim zakresem analitycznym obejmują wszystkie grupy towarowe artykułów rolno-spożywczych.

Każde laboratorium #IJHARS posiada certyfikat akredytacji laboratorium badawczego, potwierdzający spełnienie wymagań normy PN-EN ISO/IEC 17025:2018-02, wydany przez Polskie Centrum Akredytacji.

Zdjęcia (6)

{"register":{"columns":[]}}