Świąteczny numer biuletynu "Wiedza i Jakość"
21.12.2022
Serdecznie zapraszamy do lektury kolejnego numeru biuletynu, który dla Państwa przygotowaliśmy.
W nowym numerze piszemy między innymi o: wynikach kontroli syropów owocowych oraz co kryje się pod ich nazwami, znakowaniu karmy dla zwierząt domowych, wynikach kontroli napojów spirytusowych, zasadach znakowania dodatków do żywności, serach dojrzewających jako źródle składników mineralnych.
W sekcji „Współpraca międzynarodowa” przedstawiamy między innymi: informacje o tym co nowego wydarzyło się podczas Sekcji Branżowej do spraw Standaryzacji Mięsa EKG/ONZ; wyniki badania Eurobarometru 2022, a także jak zakończyła się bitwa o najdroższą przyprawę świata na sesji Komitetu Komisji Kodeksu Żywnościowego FAO/WHO.
Mamy nadzieję, że każdy z Państwa znajdzie dla siebie coś ciekawego.