Dyrektywa w sprawie jakości wody przeznaczonej do spożycia przez ludzi „Nowe przepisy w pigułce”
Broszura informacyjna „Dyrektywa w sprawie jakości wody przeznaczonej do spożycia przez ludzi” Nowe Przepisy w Pigułce, to publikacja skierowana do osób zainteresowanych bezpieczeństwem i ochroną całego łańcucha dostaw wody od obszaru zasilania, przez pobór, uzdatnianie, magazynowanie, dystrybucję, aż po kran u konsumenta i wszelkie produkty do kontaktu z wodą przeznaczoną do spożycia.
W niniejszej broszurze przedstawiono w syntetyczny sposób implementację przepisów dyrektywy Unii Europejskiej w sprawie jakości wody przeznaczonej do spożycia przez ludzi z dnia 16 grudnia 2020 r. do prawa polskiego. Opracowanie broszury informacyjnej ma na celu wzmocnienie świadomości i poprawę wiedzy o wprowadzonych regulacjach, nowych obowiązkach jak i wynikających z nich korzyściach dla poszczególnych interesariuszy.
Publikacje dostępne są w dwóch wersjach językowych – polskiej i angielskiej.
Materiały
„Dyrektywa w sprawie jakości wody przeznaczonej do spożycia przez ludzi" Nowe Przepisy w Pigułce - polska wersja broszuryMinisterstwo_Infrastruktury_broszura_jakość_wody_do_spożycia_PL.pdf 51.48MB "Directive on the quality of water intended for human consumption" New rules in a nutshell - English version of the brochure
Ministerstwo_Infrastruktury_broszura_jakość_wody_do_spożycia_EN.pdf 51.75MB