Jakość handlowa i znakowanie żywności
- Podawanie informacji o pochodzeniu żywności
- Wytyczne Komisji Europejskiej w zakresie znakowania żywności dotyczące rozporządzenia PE i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności
- Informacja dotycząca stosowania nazw zastrzeżonych dla przetworów mlecznych, w oznakowaniu wyrobów roślinnego pochodzenia
- Zawiadomienie Komisji z dnia 26.09.2017 r. w sprawie stosowania prawa UE w zakresie żywności i ochrony konsumenta w odniesieniu do kwestii związanych z podwójną jakością produktów – Szczególny przypadek żywności
- Rolniczy handel detaliczny – informacje dotyczące oznakowania
Materiały
Do pobraniaPrzewodnik_dla_drobnych_wytwórców-sierpień_2023r.pdf 0.57MB
Informacje o publikacji dokumentu
- Ostatnia modyfikacja:
- 29.08.2023 14:02 Iwona Chromiak
- Pierwsza publikacja:
- 14.12.2018 12:33 Sławomir Mucha