Wytyczne Komisji Europejskiej w zakresie znakowania żywności dotyczące rozporządzenia PE i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności
Materiały
Wytyczne pt. „Kwestie dotyczące sprzedaży na odległość w kontekście rozporządzenia (UE) nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (FIC)”wytyczne_sprzedaz_na_odleglosc_(1).pdf 0.27MB Zawiadomienie Komisji w sprawie stosowania zasady deklarowania ilościowej zawartości składników (QUID) (2017/C 393/05)
QUID_-_CELEX_52017XC1121(01)_PL_TXT_(2).pdf 0.58MB Zawiadomienie Komisji z dnia 13.7.2017 r. dotyczące przekazywania informacji o substancjach lub produktach powodujących alergie lub reakcje nietolerancji, wymienionych w załączniku II do rozporządzenia (UE) nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności
labelling_legislation_guidance_allegens-2017-4864_pl.pdf 0.46MB Zawiadomienie Komisji w sprawie pytań i odpowiedzi dotyczących stosowania rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności
pytania_i_odpowiedzi_cz_I_i_II.pdf 0.58MB
Informacje o publikacji dokumentu
- Ostatnia modyfikacja:
- 02.08.2018 11:13 Iwona Chromiak
- Pierwsza publikacja:
- 02.08.2018 11:13 Iwona Chromiak