Tradycje Kulinarne Dolnego Śląska
10.02.2023
Celem wydania Przewodnika jest spopularyzowanie i przekazywanie społeczności lokalnej tradycyjnych Przepisów kulinarnych związanych z regionem Dolnego Śląska, identyfikacja i promowanie regionalnego dziedzictwa kulinarnego, w tym regionalnych produktów oraz lokalnych i tradycyjnych potraw.
Organizatorem publikacji i wydania Przewodnika jest Dolnośląski Oddział Regionalny Agencji Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa z siedzibą we Wrocławiu.
Uczestnikami Konkursu są Koła Gospodyń Wiejskich mające swoją siedzibę i prowadzące działalność na terenie województwa dolnośląskiego, wpisane do Krajowego Rejestru Kół Gospodyń Wiejskich, o których mowa w ustawie z dnia 9 listopada 2018 roku o kołach gospodyń wiejskich (t.j. Dz.U. z 2021r., poz. 2256).
Materiały
REGULAMIN_Przewodnika_Kilinarnego_TRADYCJE_KULINARNE_Dolnego_ŚląskaREGULAMIN_Przewodnika_Kilinarnego_TRADYCJE_KULINARNE_Dolnego_Śląska.pdf 0.29MB ZAŁĄCZNIK_NR_1_-_Formularz_zgłoszeniowy_Przewodnik
ZAŁĄCZNIK_NR_1_-_Formularz_zgłoszeniowy_Przewodnik.docx 0.02MB ZAŁĄCZNIK_NR_2_-_Opis_KGW,_Składniki_potrawy_i_wykonanie
ZAŁĄCZNIK_NR_2_-_Opis_KGW,_Składniki_potrawy_i_wykonanie.docx 0.02MB TRADYCJE_KULINARNE_DOLNEGO_ŚLĄSKA
TRADYCJE_KULINARNE_DOLNEGO_ŚLĄSKA.png 0.98MB