Żywność
-
21.07.2022Zarządzanie alergenami pokarmowymi przez podmioty działające na rynku spożywczym – zmiana rozporządzenia (WE) nr 852/2004 oraz norma Kodeksu Żywnościowego CXC 80-2020 Kodeks postępowania w zakresie zarządzania alergenami pokarmowymi dla podmiotów działających na rynku spożywczym
-
26.07.2021Informacja dotycząca zapobieganiu zanieczyszczeniu okowit karbaminianem etylu
-
20.07.2021Informacja dotycząca zakazu desykacji gryki i prosa
-
25.06.2019Produkcja pierwotna (podstawowa) żywności pochodzenia roślinnego – obowiązki plantatorów w zakresie rejestracji i wymagań higienicznych
-
Informacje dla przedsiębiorców rozpoczynających/prowadzących działalność w sektorze spożywczym
-
Wytyczne w sprawie pobierania próbek wymazów sanitarnych w celu wykrycia Listeria monocytogenes w środowisku produkcyjnym na podstawie dokumentu pt. „Guidelines on sampling the food processing area and equipment for the detection of Listeria monocytogenes” wersja 3 – 20/08/2012, ANSES
-
Wymagania higieniczne – system HACCP
-
Przewodnik do interpretowania przepisów Rozporządzenia nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady
-
Produkcja żywności w warunkach domowych
-
Rolniczy handel detaliczny