W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

Komitet do spraw Zanieczyszczeń Żywności (CCCF)

Zakres kompetencji:

  • ustalanie maksymalnych dopuszczalnych poziomów zanieczyszczeń (łącznie z  zanieczyszczeniami środowiskowymi) oraz czynników toksycznych naturalnie występujących w żywności i paszach,
  • przygotowywanie list zanieczyszczeń i naturalnie występujących substancji toksycznych do priorytetowej oceny ryzyka,
  • rozważanie metod analiz do określania poziomu zanieczyszczeń w żywności i paszach,
  • rozważanie i opracowywanie norm lub kodeksów postępowania dla pokrewnych tematów,
  • rozpatrywanie innych spraw powierzonych przez Komisję w odniesieniu do zanieczyszczeń i naturalnie występujących toksyn w żywności i paszach.

Kraj goszczący: Holandia

{"register":{"columns":[]}}