Publikacje własne
-
Pochodzenie ma znaczenie. Co naprawdę decyduje o wyborach konsumentów?
-
Lody, lody dla ochłody!
-
Jakie obowiązki informacyjne wobec konsumentów mają restauratorzy
-
Wykaz składników prawdę Ci powie
-
Wrzuć coś na ruszt! Jak wybierać produkty spożywcze na grilla
-
Świeże owoce i warzywa na naszych stołach – jak wybrać, co sprawdzić, czego wymagać.
-
Czekoladowe słodkości – co się w nich kryje?
-
Oleje roślinne: tłoczone na zimno lub rafinowane – w czym tkwi różnica?
-
Prastare zboża czyli samopsza, płaskurka, orkisz
-
Jajka – wszystko co warto wiedzieć
-
Czy te truskawki są z Polski? Ależ oczywiście, że krajowe!
-
Co warto wiedzieć kupując makaron?
-
Czy brak opakowania musi oznaczać brak informacji o produkcie?
-
Niemowlę i dziecko czyli konsumenci o wysokich wymaganiach – kilka słów o jakości żywności dla dzieci
-
Czy miód można wysuszyć?
-
Pochodzenie ma znaczenie
-
Miód – co warto wiedzieć
-
Masło czy margaryna? Tłuszcze do smarowania przeznaczone do spożycia przez ludzi
-
Ludzie listy piszą ...a czasem nawet telefonują
-
Żywność wolna od GMO. Jak ją rozpoznać?