JPI HDHL – otwarcie naboru wniosków w międzynarodowym konkursie pn. Food Processing for Health
03.04.2015
Do 15 lipca 2015 r. trwa nabór wniosków w międzynarodowym konkursie pn. Food Processing for Health organizowanego w ramach JPI HDHL (Joint Programming Initiative A Healthy Diet for a Healthy Life).
Celem konkursu jest wsparcie międzynarodowych i interdyscyplinarnych konsorcjów badawczych prowadzących innowacyjne prace w odniesieniu do poniższego zakresu tematycznego:
Mechanistic research on the preservation and/or the enhancement of health promoting properties of food as a result of food processing:
- food processing for matrix stability and controlled digestibility, bioavailability, bio-accessibility and bioactivity of food compounds,
- food structures for appropriate bioavailability of nutrients and bioactives,
- optimize food processing for quality and safety.
This can relate to products aimed at particular life stages or consumer groups, and may include investigation of fate in the human body and employ model foods.
Na udział polskich podmiotów Narodowe Centrum Badań i Rozwoju przeznaczyło 500 tys. euro.
Wszystkich zainteresowanych serdecznie zapraszamy do udziału w konkursie!
Szczegółowe informacje o konkursie można znaleźć na stronie internetowej NCBR.
Zachęcamy jednocześnie do odwiedzania strony internetowej JPI HDHL, gdzie publikowane są najważniejsze wiadomości dot. Inicjatywy. Cennym źródłem aktualnych informacji o działaniach JPI HDHL jest ponadto newsletter, do którego można zapisać się tutaj.
Materiały
Informacja w serwisie NCBR (Link otworzy się w nowym oknie)Strona internetowa JPI HDHL (Link otworzy się w nowym oknie)
Newsletter JPI HDHL (Link otworzy się w nowym oknie)
- Ostatnia modyfikacja:
- 22.12.2023 18:03 administrator gov.pl
- Pierwsza publikacja:
- 22.12.2023 18:03 administrator gov.pl