Wojewódzka kampania edukacyjna ,,Zajadam się zdrowiem" część 2.
30.06.2022
Wojewódzka kampania edukacyjna ,,Zajadam się zdrowiem" część 2.
Światowa Organizacja Zdrowia (WHO) w opublikowanym 3 bm. raporcie alarmuje, że odsetek Europejczyków z nadwagą i otyłością jest niepokojąco wysoki oraz ciągle rośnie. Eksperci zwrócili również uwagę, że żadne z państw regionu nie zbliża się do postulowanego przez WHO celu, jakim jest spowolnienie tempa rozwoju epidemii otyłości do 2025 roku.
Wojewódzka Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Krakowie włączając się w działania na rzecz przeciwdziałania złym nawykom żywieniowym, podniesienia świadomości konsumpcyjnej oraz wiedzy nt. bezpieczeństwa i jakości żywności, zainicjowała kampanię Zajadam się zdrowiem (#zajadamsiezdrowiem). Kampania ma na celu podniesienie świadomości Małopolan o zasadach zdrowego żywienia – min. znaczenia owoców, warzyw, produktów zbożowych, wody na nasze zdrowie i samopoczucie. Poruszone zostaną także tematy składników odżywczych (witamin, antyoksydantów itp.), nie odżywczych (szczawiany itp.) oraz toksyn (mykotosyny, solanina, itp.) w żywności. Zagadnienia obejmą ponadto wpływ, rodzaju obróbki, sposobu przetwarzania, przechowywania i przygotowania surowców na jakość i bezpieczeństwo żywności.
Prezentujemy Państwu drugą część grafik edukacyjnych, które rozpoczynają wojewódzką kampanię: Zajadam się zdrowiem.
Materiały
wzw_A_1wzw_A_1.pdf 0.22MB wzw_A_2
wzw_A_2.pdf 0.23MB wzw_A_3
wzw_A_3.pdf 0.24MB włośnica_1
włośnica_1.pdf 0.20MB włośnica_2
włośnica_2.pdf 0.20MB włośnica_3
włośnica_3.pdf 0.18MB włośnica_4
włośnica_4.pdf 0.20MB tasiemczyce_1
tasiemczyce_1.pdf 0.21MB tasiemczyce_2
tasiemczyce_2.pdf 0.23MB tasiemczyce_3
tasiemczyce_3.pdf 0.24MB salmonella_1
salmonella_1.pdf 0.22MB salmonella_2
salmonella_2.pdf 0.22MB salmonella_3
salmonella_3.pdf 0.23MB profilaktyka_zatruć_pokarmowych_1
profilaktyka_zatruć_pokarmowych_1.pdf 0.21MB profilaktyka_zatruć_pokarmowych_2
profilaktyka_zatruć_pokarmowych_2.pdf 0.19MB profilaktyka_zatruć_pokarmowych_3
profilaktyka_zatruć_pokarmowych_3.pdf 0.17MB profilaktyka_zatruć_pokarmowych_4
profilaktyka_zatruć_pokarmowych_4.pdf 0.23MB owsica_1
owsica_1.pdf 0.20MB owsica_2
owsica_2.pdf 0.21MB listerioza_1
listerioza_1.pdf 0.22MB listerioza_2
listerioza_2.pdf 0.22MB lamblioza_1
lamblioza_1.pdf 0.17MB lamblioza_2
lamblioza_2.pdf 0.21MB lamblioza_3
lamblioza_3.pdf 0.22MB kampylobakterioza_1
kampylobakterioza_1.pdf 0.22MB kampylogakterioza_2
kampylogakterioza_2.pdf 0.21MB glistnica_1
glistnica_1.pdf 0.22MB glistnica_2
glistnica_2.pdf 0.17MB ecoli_1
ecoli_1.pdf 0.23MB ecoli_2
ecoli_2.pdf 0.18MB ecoli_3
ecoli_3.pdf 0.24MB ecoli_4
ecoli_4.pdf 0.22MB ecoli_5
ecoli_5.pdf 0.23MB dur_brzuszny_1
dur_brzuszny_1.pdf 0.24MB dur_brzuszny_2
dur_brzuszny_2.pdf 0.21MB czerwonka_bakteryjna_1
czerwonka_bakteryjna_1.pdf 0.21MB czerwona_bakteryjna_2
czerwona_bakteryjna_2.pdf 0.21MB cholera1
cholera1.pdf 0.20MB cholera_2
cholera_2.pdf 0.20MB Botulizm_1
Botulizm_1.pdf 0.23MB botulizm_2
botulizm_2.pdf 0.22MB